Bebyggelse i gamle Ørland kommune
Dette er et av de mange gårdsbruk på Vik som ikke eksisterer lenger. Markeringen på kartet til venstre er etter muntlige opplysninger og kan være ganske unøyaktig. Jordveien lå lenger mot øst enn gårdsbygningene som er avmerket her. Vestre Vik er skyldsatt i 1882 fra b.nr.7 med skyld 4,77 skyldmark.
Johan Petter Johansen (1839-1896) fikk denne fradelt farsgården. Han er sønn av Johan Arnt Rasmussen, gift 1863 med Elisabeth Jakobsdatter Lund (1839-?) som datter av Jakob Kristoffersen Lund på Uthaug. Johan P. Johansen var kirkeverge i Ørland. De fikk sju barn:
Hans Wiig kjøpte bruket 1904 Han eide bl.a. også b.nr. 7.
Johan Arnt Jørgensen Grønning (1872-?) fra Stadsbygd overtok eiendommen i 1908. Han var ugift. Enda i 1986 levde fortellinger om denne originale mannen. Han hadde vindmølle for å få malt kornet sitt, og han skal ha malt opp beinmjøl til husdyra. Han satte poteter ved å stappe hull i jorda og putte poteten nedi. Johan Grønning ble kalt Bom-Bom, han hadde det med å gå og nynne på en melodi – uten tekst. Han nynnet med sin egen tekst, bom bom bom osv.. Vi fant bygningene på et fotografi av Margit Solberg fra 1945, bildet opp til høyre er en forstørrelse av det bildeutsnittet. Tre brødrene etablerte seg med gårdsbruk på Ørland. Hans Kristian Grønning (1869_?) overtok Vik og Jakob Josias Grønning (1866-1940) Brekka
Tyskerne overtok i 1942 og Johan Gønning flyttet på aldersheimen på Opphaug. Kristoffer Solem, omtalt som Litj-Kristoffer eller Kristoffer Trevet flyttet til dette stedet under krigen. En brann i 1919 ble omtalt i avisa Dagsposten.
Opplysninger om Vestre Vik og personene der finnes i Ørlandsboka, bind II, side 260.
Åpningssiden for matrikkelgården Vik
Index for gårdene i Ørland.
Åpningssiden for Yrjar Heimbygdslag